NİTELİKLİ EĞİTİM ÜRETKEN ÖĞRETMEN DERNEĞİ

2023-2025 YILLARI ÇALIŞMA PLANI

ÇALIŞMA PLANININ AMACI: Derneğimizin önümüzdeki 2 yıllık süreçte yapacağı çalışmaların çerçevesini belirlemek, bu çalışmalar için gereken süre,  insan kaynağı, maddi kaynak ve metaryallerle ilgili ihtiyacı ortaya çıkarmaktır. Ortaya çıkan ihtiyaçların teminine ilişkin çözüm yolları geliştirmek, planlar yapmak, kurullar arasında görev dağılımı yapılmasını sağlamaktır. Aynı zamanda derneğin çalışma prensiplerinin oluşturularak, belli bir disiplin dahilinde projelerin en kısa sürede amacına ulaşmasını sağlamaktır.

ÇALIŞMA PLANI ÖNERİLERİ:

      1 – DERNEĞİ GÜÇLENDİRİP BÜYÜTMEK VE PROJENİN TANITILMASI amacıyla yüz yüze tanıtım ve paydaş kazanımı çalışmalarına devam edilmesi.

  • İzmir ve yakın çevresinde kişi, grup, stk.lar özelinde proje tanıtımı ve üye/paydaş etkilikleri
  • İller arası tanıtım buluşmaları planlanması, tarihlendirme ve isimlendirme
  • Şube ve temsililik oluşturma konusunda somut ölçüler belirleme ve olası teklifleri değerlendirme

2 – UYGULAMA İKLİMİ OLUŞTURMA AMACIYLA ÖZEL TANITIM ÇALIŞMALARI

  • Yerel yönetimlerle yapılan görüşmeleri sürdürmek, yerel yönetimlerin mevcut eğitim etkinliklerine destek olma, işbirliği önerme, proje altyapısıyla ilgili model önerileri götürme
  • Meb in yerel yöneticileri görüşerek, tanıtım ve işbirliği olanaklarını araştırma
  • Siyasal karar alıcılar nezdinde görüşmeler planlamak, tanıtım ve etkin siyasal iklim yaratma çalışmalarını hızlandırmak

3 – PROJEYİ KURAMSAL YÖNDEN GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI

  • Uzman raporlarının hazırlanmasını hızlandırmak için sponsor desteği bulmak
  • Raporlardaki sonuç ve önerileri birleştirip tek bir metin olarak projeye eklemek
  • Nitelikli üretken öğretmen yetiştirme modeli projemizdeki BRANŞLARI NETLEŞTİRME VE DERS İÇERİKLERİNİ TASLAK ŞEKİLDE OLUŞTURMAK.

4-OKULLARDA ÖZELLİKLE KENAR MAHALLE VE KÖY OKULLARINDA AKADEMİSYENLERİ DE DAHİL EDEREK PROJELER YAPMAK, BU PROJELERİN FİNANSMANI İÇİN AVRUPA BİRLİĞİ YADA YEREL FON SAĞLAYICILARINDAN YARARLANMAK  (PROJE ÖNERİSİ ? NELER OLABİLİR?)

5- ŞEFFAF ANLAŞILIR DERNEK YÖNETİMİ OLUŞTURMAK ( ÖNERİLER ? )

6 – DERNEĞİN PROJELERİNİ RAHAT FİNANSE EDEBİLMESİ İÇİN ÜYE VE BAĞIŞÇI SAYISINI ARTIRMAK VE FARKLI GELİR KAYNAKLARI ARAŞTIRMAK

7 – PROJEMİZİN GÖRÜNÜR OLMASI İÇİN OUTOCAT PROGRAMI İLE 3 BOYUTLU ÇİZİMİNİ YAPTIRMAK. BU ÇİZİMİ TAŞINABİLİR  DUVAR AFİŞİ ŞEKLİNDE BASTIRIP, BU BASKI ÜZERİNDEN PROJEYE KONU ÖĞRETMEN ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİNİN GÖRÜNÜR OLMASINI SAĞLAMAK.

8 – 3 BOYUTLU ÇİZİMİ YAPILAN PROJEMİZİN AYNI ZAMANDA TAŞINABİLİR MAKETİNİ YAPTIRMAK PROJE TANITIMLARIMIZI YAPTIĞIMIZ YERLERDE BU AFİŞ VE MAKETİ DE SERGİLEYEREK PROJENİN ETKİSİNİ ARTIRMAK.

9- PROJEMİZDE YETİŞECEK ÖĞRETMENLERİN KAZANACAKLARI NİTELİKLER DOĞRULTUSUNDA AÇIK UÇLU VE ÇOKTAN SEÇMELİ SORULAR HAZIRLAYARAK, İLLER YA DA ÜNİVERSİTLER BAZINDA BELLİ SAYIDA MEZUN OLMAK ÜZERE OLAN ÖĞRETMEN ADAYLARININ CEVAPLAMASINI SAĞLAYALIM. ELDE ETTİĞİMİZ SONUÇLARI, OLUŞTURACAĞIMIZ “EĞİTİM KOMİSYONU”  TARAFINDAN YORUMLANARAK “ -2023 YILI- ÖĞRETMENİN NİTELİK İHTİYAÇ RAPORU” ŞEKLİNDE HER YIL YAYINLAYALIM. ARAŞTIRMA SORULARINI  PROJEMİZİN GELİŞMESİ DOĞRULTUSUNDA HER YIL GÜNCELLEYELİM.

10- ÖNÜMÜZDEKİ 1 YIL İÇİNDE EN AZ 15 KİŞİYİ, 2 YIL İÇİNDE DE 40 KİŞİYİ  BÜYÜK SALONLARDA PROJEYİ SUNAR DURUMA GETİRMEK İÇİN DERNEK İÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI DÜZENLEMEK.

11- STK LARLA İLETİŞİMİ HIZLANDIRMAK İÇİN ÖNCELİKLE İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ YERLEŞKEDEKİ STK LARIN BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİ İLE İRTİBAT KURUP ONLARIN ÜYELERİNE PROJEMİZİ TANITMAK, İŞBİRLİĞİ YAPABİLECEĞİMİZ EN AZ 50 STK YI PAYDAŞ YAPMAK.

12- 2 YIL İÇİNDE EN AZ 3 ŞUBE AÇMAYI HEDEFLEMEK.

13- SOSYAL MEDYA VE WEB SAYFAMIZIN ETKİN KULLANIMI.

14- DERNEK ÇALIŞMALARI VE PROJE İÇERİK ÜRETMEDE YAPAY ZEKA VE CHATGPT DEN YARARLANMAK.

15- DERNEK YÖNETİCİ VE ÜYELERİNE DİJİTAL OKUR – YAZARLIK KURSU DÜZENLEMEK.

16- BİR KURUM, YEREL YÖNETİMLER, ÖZEL TEŞEBBÜS VEYA VAKIF BÜNYESİNDE  PROJEYİ UYGULAYARAK ÖRNEK YARATMA YOLLARI ARAMAK.

17 – GELİR YARATMA AMACIYLA İKTİSADİ İŞLETME KURMAK.